Selasa, 17 Jun 2014

Raikal dah 2 bulan!

Assalamualaikum..

Yeah...adek dah 2 bulan dah. Dan ini bermakna Raikal kena inject lg untuk yg kedua. Untuk injection yang kedua ni kata nurse namanya 'inject 3 serangkai'. Yg ummi dia mcm blurr jekan bila nurse cakap cenggitu. Haha... ghupanya inject tu untuk elak 3 penyakit iaitu kancing gigi, radang otak dengan 1 lagi tu den tak hengat pulerr... (blurr sekejap). Apepun tak kesahlah, yang penting enjek tu terbaik utk baby. Awal-awal lagi bagitau kat En.suami appoiment kali kedua ni pun Raikal kena inject, dia dah mulala... (act, dia memang fobia dengan jarum inject..haisyyyy). 

Yang Ummi dia pulak, dah tak pikir pasai inject. Yang Ummi dia eksaited, berapa KG dah Raikal ni. 
(Maybe semua emak akan teruja pasal ni kot, ke aku je ek?). Alhamdulillah untuk second month ni Raikal dah 6.2KG. First month aritu 4.8KG. Boleh tahan jugak naiknye ni.. terlebih kasih sayangla katakan...

Saya dah botak uolls.. amacam? hensem bukan? =)

Now, dah tambah akal... bila di agah dah ade respon, and paling best bila time ngarok kita panggil nama dia lembut-lembut terus jadik slow... 

oklah...continue next entry..banyak nak sharing nih...

bui bui bui

4 ulasan:

  1. comelnye raikal... pp die tu... :)
    gewaaammm/..

    BalasPadam
  2. kak Idzwa, dia lawan abang Aiman dia..haha

    BalasPadam
  3. Ika, pipi bulat dia memang menggoda..hihi

    BalasPadam