Khamis, 29 Disember 2011

I FOLLOW~~~~

Assalamualaikum...
Hai kowang-kowang semua...sihat ke kowang? macamana life kowang harini..? baby kowang meragam tak?(buat yg ada baby ye~~~) Hari ni Aiman sangat-sangat baik..bangun pagi, mintak susu lepas omel-omel, ketawa-ketawa...bila dalam kereta ketawa kuat-kuat..hehehe. Apelah agaknya yang diomelkan dia tu. Kadang-kadang bila aku buat mimik muka je pun dia dah ketawa. Agaknya lucu sangat kot mimik muka aku tu...(*_*)

Ok lah,harini aku nak tunjuk jap camana cara-cara nak menjadi FOLLOWER blog ni. Kenapa aku tiba-tiba nak xplain kat kowang-kowang semua ye? because, ramai sangat yang tanya macamana ye nak sign jadik follower Ilotnaim_alongaiman ni..So, today aku akan bagi manual kat korang ye :)

Kalau kowang tengok kat bahagian multifunction yang aku letak iklan nuffnang, ada satu kolum

~~~orang-orang yang baik hati~~~

Kat situ, ada 8 orang yang dah jadik follower blog ni. Korang tekan kat perkataan SERTAI TAPAK INI or LOG MASUK. Bila dah tekan kat situ tu, korang ikut lah step yang seterusnya. Nanti akan dibagi arahan. Kowang jangan risau, senang je. To my follower yang 8 orang tu, tq very2 much ye..muah muah muah..hehehehe...
SELAMAT MENJADI PENGIKUT ILOTNAIM_ALONGAIMAN. Dun wori...tiada ajaran sesat disini ye...hihiii...

ok, kowang..bui bui bui

Sabtu, 24 Disember 2011

JOM KITA EDIT GAMBAR...=)

Assalamualaikum...

Hujan tak berenti dari tadi. Aiman pun dah lena sambil 'dibedung'..hehehehehe... siang tadi dia puas gelak-gelak, bila malam mintak tido pulaklah. So, bila dia tido dapatlah ummi dia update blog, hehehe...

Today, aku nak story mori bout something ni... Haaaaa...korang pun mesti dah baca tajuk entry kali ni kan??? yee..bout edit gambar. Sejak Aiman lahir ni, hobi aku dah tambah lagi satu. Aku suka snap picture budak kecik bernama Muhammad Aiman Darwisy ni banyak-banyak pastu aku edit guna internet. Sekarang ni kan dah macam-macam, kalau tekan kat Google "editing picture'' akan terkeluarlah macam-macam kat situ tu.. But~~~ dalam buanyak-banyak tu aku suka kat pixlr.com .

photo editor

Welcome to the most popular
online photo editor in the world!

-> Open photo editor <-
OR
-> Retro vintage effects <-



Haaaaa...ni muka depan dia. Nanti, kita boleh pilih samada kita nak open photo editor atau retro vintage effect. Kalau aku, aku more suka editing pidture guna retro vintage effect tu coz effect dia mang cun melecun sangat-sangat. Picture yang kusam pun boleh jadik berseri-seri..huhuuu




lihatlah hasilnya!!!....CANTEK bukan???!!!



Aiman lagi dan lagi dan lagii...

Hohoho..makin terserlah betapa hensem dan comelnya Aiman Awisy ni..hehehe.
Aku jamin, korang pun akan suka edit picture sebab hasilnya nanti memang tersangat best!

Oklah..Hepi and enjoy ya~~~!!!

Bui bui bui

Selasa, 20 Disember 2011

SAYANGNYA KAT DIA NIH!

Assalamualaikum...

Harini aku rasa penat yang amat-amat sangat. Mata pun mengantuk, tapi aku kuatkan semangat nak update blog ni... ohye, tempat kowang ujan tak? sekarang ni kan musin hujan, so kite kena berjaga-jaga sebab banjir boleh melanda tanpa kita duga..('',~~~

Sejak dua menjak ni, aku memang suka sangat snap picture Aiman yang comel lotey ni..yang bestnya, Aiman ni dah pandai nak posing-posing. Macam-macam mimik muka dia boleh buat.
Seronok tau, yelah, baru je berapa bulan tapi dah macam orang besar je..hehehe

Tengoklah..geram sangat-sangat



Aiman dan Red Cow nye..

tarraaaa.......

hehehe~~~ comel kan? korang berminat dengan red cow tu?? korang boley survey kat FB BABYUNLIMITED. Macam-macam ade..dari toys, baju, shoes...semua comel-comel...

Oklah...
Gud nite...bui bui bui

Jumaat, 16 Disember 2011

16-12-1987

Alhamdulillah...
Aku masih lagi bernafas...
Aku masih lagi boleh melihat suami dan anak tersayang...
Aku masih lagi dapat mencium mak dan abah..
Aku masih lagi boleh membaca dan membalas mesej dari kakak dan abang aku...
Aku masih boleh memandu ke tempat kerja
Aku masih boleh berkerja seperti biasa...

Alhamdulillah..
Engkau masih berikan aku kesempatan merasakan nikmat di dunia ini..

Selasa, 13 Disember 2011

BULAN DISEMBER YANG PENUH BERMAKNA....

Assalamualaikum....


Aku suka bulan 12...
Macam-macam yang agenda dalam bulan 12...
4 hb doblas my lovely hubby befday...
12 hb doblas, my emak befday...
14 hb doblas my abah befday...
and paling bling2 bile time 16 hb doblas..
nape ek???
hahaha! time tu aku punya befday!


Sebenarnya, bulan doblas bukan takat befday-befday tu semua...
bila masuk je bulan doblas nilah kita kena buat perancangan untuk memulakan azam tahun 2012 nanti..

Bagi aku, azam untuk tahun 2011 ni, dari 100%, 90% sudah tercapai..alhamdulillah....
Azam tahun ni ape pulak ye?
Ni list yang aku rasa nak buat untuk tahun depan..(wah, so semangat giler nih!)=p
  • AKU NAK KURUSKAN BADAN!!!!
  • NAK BELI PREMIUM BEAUTIFUL (untuk kurus and body shapping)
  • NAK JAGA AIMAN (insyaallah)
  • NAK NIAGA ONLINE...(insyaallah too)
  • NAK CEPAT-CEPAT HABISKAN HUTANG PUASA COZ CUTI BERSALIN AND BERPANTANG
  • NAK JADIK ISTERI,UMMI DAN ANAK YANG SOLEHAH...aminn....

Takat nih, itu jelah yang ada kat list azam aku for next year..maybe ada lagi tambahan..hehehe
mudah-mudahan dapatlah aku sempurnakan azam aku tuh!

oklah..challoo betey!
bui bui bui

Ahad, 11 Disember 2011

Alif Ba Ta

Assalamualaikum.....

Hai korang korang semua....pehabaq!!! waras? hehehe..petang-petang ahad ni syoknya kalau dapat jalan ke taman-taman permainan ke, lepak-lepak dengan family...and syok makan kat luar..emmm..tapi today, aku dekat rumah ajelah. Guling-guling dengan Aiman tersayang sambil makan keropok lekor..nyum nyum nyum... =p

So sebenarnya aku saje jelah godek You Tube tadi ni. Aku tekanlah alif ba ta..tak lama keluar macam-macam video budak-budak and cartoon yang comel lotey tengah sebut huruf-huruf tu... Tapi, dalam banyak-banyak tu, aku like sangat-sangat kat cartoon ni...



Soooooo sweet...hihihii... Kalau Aiman dah besar sikit mesti dia suka dengan cartoon ni. Sekarang ni, kita kenalah dedahkan anak-anak kita dengan huruf jawi. Kadang-kadang budak-budak ni kalau kita ajar secara manual dengan rotan kat tepi kita, diorang makin tak faham. Jadi, sebagai langkah yang menyenangkan and sekiranya rumah korang ada line internet bolehlah bukakan video macam ni. Bukan takat belajar Alif Ba Ta, zikir, doa pun ada sekali..juz tekan je.. Bukan ke sekarang ni semuanya hanya dihujung jari..??? hehehe

Oklah korang... selamat menonton video si comel ni ye!
bui bui bui

Rabu, 7 Disember 2011

Bila Aiman berkata-kata.~~~

Assalamualaikum...... Nama saya Muhammad Aiman Darwisy Bin Mohd Firdaus. Comel tak saya?? hehehehe

Ummi kata, walaupun nama saya panjang dan nampak macam ala-ala moden gitu, tapi nama saya tu bermakna sangat

MUHAMMAD = YANG TERPUJI
AIMAN = YANG BIJAK

DARWISY = YANG WARAK

Esok besar saya nak jadi macam nama saya tu. Saya nak jadik orang yang pandai, yang rajin sembahyang, yang rajin tolong Daddy dan Ummi.. saya pun akan selalu hormat orang yang lebih tua dari saya. Saya nak sayang atok-atok dan nenek-nenek saya, pak long, mak long, mak ngah, pak ngah, untie Aina dan pak cu.. Aiman pun nak sayang Abang Irfan, Kakak Nuna, Kakak Liya and semuuaaaa keluarga Aiman. Aiman tak nak jadik anak derhaka. Aiman sayang Daddy dan Ummi sangat-sangat..


ni gambar Daddy pangku Aiman..Aiman tido je time tu..

ni Ummi Aiman...



Eh, Aiman lagi lah..hehehe


Allah sayang pada anak yang dengar kata-kata orang tuanya. Allah benci kalau kita melawan dan derhaka pada orang tua kita. Saya tak nak masuk neraka. Saya nak jadi anak yang terbaik...
oklah, Aiman nak masuk buai dululah..mata Aiman dah ngantuk..babai semua.....

P/S : Ya Allah, yang maha melihat dan maha mendengar. Yang menjadikan seluruh alam semesta.....jadikanlah anakkku anak yang terbaik, anak yang sentiasa melaksanakan perintahmu. Anak yang sentiasa menjaga nama baik keluarganya. Berikanlah dia kebijaksanaan, kebahagian dan kasih sayang yang secukupnya. Sesungguhnya, dialah anugerah yang paling terindah dan akan ku jaga amanah ini dengan sebaiknya..amin ya rabbal alamin....

Sabtu, 3 Disember 2011

Shopping Online Yok!!!

Assalamualaikum...

Jejejang jejejang!!!!! hehehe..suka betul aku ngan entry kali ni. Yelah, story pasal shopping, manelah tak suka ek. Cube bagitau aku manusia mana yang tak suka shopping?? angkat kaki please..hehehe...

Ok lah, for this time aku nak share ngan korang katne nak shopping online yang best-best. Tapi aku bukan nak shopping handbag ke, blouse ke, ape ke..tapi aku nak share shopping barang-barang baby.. Yes!!! nilah link kedai shopping online baby yang teramat-amatlah best. Yang pasti, all item make sure takkan mengecewakan kita.

Jom kita shopping kat Baby n Kidz Collection