Khamis, 3 Julai 2014

Alhamdulillah..syukur

Assalamualaikum dan hai!

Well, selamat berpuasa korang. Hope puasa ni sentiasa dimewahkan rezeki dan diberkati oleh Allah..amin...
Entry kalini maybe lebih more kepada luahan perasaan kot. Bukan nak mencarut or mengamuk sakan tau! (no no no....) tapi lebih kepada rasa bersyukur dengan apa yang Ilot ada. Yelah, sempena bulan Ramadhan yang mulia ni kan elok banget kalau kita lebihkan rasa bersyukur . 

Act, tahun ni adalah tahun pertama sambut Ramadhan dekat rumah baru, lepastu dapat baby boy Raikal and than celebrate as a housewife. Yeah, Ilot memang dah 4 bulan rasanya resign dan banyak masa duduk rumah. Alhamdulillah, memang rasa bahagia dan paling penting setakat ni belum ada istilah bosan dalam hidup sebab 24 jam kurasa cepat masa berjalan.

Bukan semua orang dapat apa yang Ilot dapat taw. Dan tak semestinya apa yang korang dapat Ilot akan dapat jugak. Rezeki masing-masing right? Ada jugak kawan-kawan yang masih berkerja cakap ''untunglah ko ilot, dah tak kerja..aku nak resign kerja bujet tak cukup lagi. Nak beli pampers, susu, bayar kereta, bayar rumah, bla bla bla".. Erm...semua tu sebenarnya adalah hak masing-masing. Ye, mulanya sebelum Ilot nak berhenti, Ilot selalu fikir macamtu. Memang hidup sebagai manusia ni, kita takkan pernah puas. Alah, nak cakap lebih-lebih pun takut terlebih pulak..nanti dah bertukar pada rasa riak...takmolah cenggitu. 

Oklah.. kita  continue next entry ye :)



Syukur dengan 2 harta Ilot ni. Alhamdulillah, Aiman sayang kat adeknya and Raikal pun suka kalau abang dia main kat sebelahnya

14 ulasan:

  1. comelnyeee baby..

    blogwalking sini.. :)

    BalasPadam
  2. cute nya baby...

    p/s: terima kasih sudi join. blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/07/senarai-url-blog-6.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. thans jugak to kak mia.... <3

      Padam
  3. Blogwalking..datang dari Blog Mia..Senarai Blog saya number 80 dari bloglist yg dipostkan oleh MIa...selamat menyambut Ramadhan ;-)

    BalasPadam
  4. kita bersyukur dgn apa yg kita ada.. inshaAllah pasti akan cukup..

    dtng dri blog kak mia

    BalasPadam
  5. assalamualaikum, irrayyan.com datang singgah dari segmen kak mia dan follow blog ni..selamat menyambut Ramadhan ;-)

    BalasPadam
  6. Saya pun kalau boleh nak jadi full time housewife lepas kawin and kewangan stable sikit. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu... rasanya duk kat umah kewangan lagi tak terjejas

      Padam
  7. singgah follow sini dr senarai sis mialiana :)
    comel baby.hehe

    BalasPadam
  8. tembamnyee baby Raikal...
    follower 39

    BalasPadam
    Balasan
    1. thank u... baby awak pn kiut miut

      Padam
  9. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari perserta Segmen Nak URL Blog #6 by Mialiana.com..done follow sini.. Salam ramadhan, salam ceria dari MyCherita

    BalasPadam
  10. thanks semua..alhamdulillah..
    salam ramadhan semua

    BalasPadam